Екстрадират 46-годишния кюстендилец Иво Г. в Германия. Европейската заповед  издадена

...
Екстрадират 46-годишния кюстендилец Иво Г. в Германия. Европейската заповед  издадена
Коментари Харесай

Екстрадират в Мюнхен българин, търсен от Европейската прокуратура за измами

Екстрадират 46-годишния кюстендилец Иво Г. в Германия. Европейската заповед  издадена на 13 януари тази година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура- Център Мюнхен, въз основа на заповед за задържане от Районен съд - Мюнхен, Германия.

Иво Г. изиска от съда да бъде предаден допустимо най- бързо на управляващите в Германия, като не се отхвърля от правилото на особеността, т. е. да бъде разследван единствено за посочените в ЕЗА закононарушения. Той бе арестуван в дома си в село Шипочано, при профилирана полицейска интервенция в края на месец януари.

Мъжът се търси за 2 закононарушения: присъединяване в проведена незаконна група и машинация, в това число такава, която визира финансовите ползи на Европейските общности, с оптимален период на наказването до 15 години. Описаните действия съставляват закононарушения и по българския Наказателен кодекс, наказуеми с отнемане от независимост.

Окръжен съд – Кюстендил позволи осъществяване на Европейската заповед за арест и постанови И. Г. да бъде предаден на немските управляващи. Решението не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР